Mindennapi történetek

Mindennapi történetek

Internetadó=Terelés

2014. október 22. - ferencatya

Ma reggel meglepve hallottam, hogy tömény baromság ömlik a hírekből. Rögtön arra gondoltam, hogy valami nem stimmel itt. Internetadó? Ugyan. Terelés.

Idézem Meridian74-et:

"Ne hagyjátok elterelni a figyelmet arról, hogy több embert kitiltottak az USA-ból, mert ez az ügy sokkal komolyabb, mint a kiszivárgott "öszödi-beszéd"!

Gondoljuk át egy picit.
Az öszödi beszéd lényegéből arról szólt, hogy gyurcsány tartotta a hátát a stiklikért amik a háttérben zajlottak, és hogy ezt nem kívánja folytatni, mert egyszerűen nem lehet, elfogyott a mozgástere ezzel kapcsolatban. Mikor kipattant ez az ügy bazi nagy felháborodást váltott ki. Természetesen gyurcsány mint bűnrészes bűnös a csalásokban lopásokban, hamisításokban, tehát nem védeni akarom ezzel kapcsolatban.

Ugyanakkor a mostani botrány, hogy több magasrangú tisztviselőt kitiltottak az USA-ból sokkal komolyabb szintű probléma. Gyakorlatilag a fidesz összeroppanását okozhatja, mivel nem zuschlag-félék fejének kell lehullnia, hanem - egyelőre konkrétan nem ismert - nagyon magas rangban lévő vezetőknek, többek között szóba került NAV vezető is, ami igencsak érdekes abból a szempontból, hoyg milyen korrupciós ügyről van szó, azaz két amerikai céget próbáltak lehúzni több milliárdra felajánlva azt cserébe hogy a nav a konkurrens cégeket zaklatással büntetésekkel tönkreteszi vagy nehezíti a működésüket... és amikor ebbe nem ment bele a két cég, akkor meg ezt a két céget kezdték szívatni. Ez nagyon durva ha ezek az egyelőre még csak fikciók ténnyé változnak.

Ezt nem lehet simán ejnye-bejnye a baloldal próbál minket sárral dobálni dologgal elintézni és megúszni. Nem lehet ezzel kapcsolatban simon gáborozni (ami egyébként hasonló ügy) vagy elmútnyócévezni sem. Itt bizony fejeknek kell hullnia, és nem kis jelentéktelen figurák fejeinek. Komolyabb fejekről van szó, mint összehasonlításként véve a Jobbik esetében, ahol szegedi csanádot rúgták ki a pártból mert sikkasztás gyanújába (EP pénzek, kifizetésekkel kapcsolatban) keveredett.

Ez az internetadó teljesen a földtől elrugaszkodott elképzelés, senki nem fog fizetni a 5000Ft havidíj mellett 20-30ezret plusz adóként - ráadásul az internet hivatalosan közműnek számít, azaz a rezsicsökkentés politikájával is teljesen szembe megy ez a dolog.

Amúgy ha mégis van valami alapja az egésznek valami balfasz fideszes úgy találta ki ezt az egészet, hogy hát nem telefonálnak az emberek mert ehelyett újabban skypeolnak a mobilneten? Há', nézzük csak, mobil net csomagok: 0.5-5GB havi forgalmi csomagdíjak vannak... aha! Akkor a 700 Ft-ot osszuk el mondjuk 5-el, kijön 120 Ft... Legyen ez akkor 150Ft /GB és máris megin bejön az az összeg amit elkerülnek a VOIP használatával. A balfaszság ott van, hogy a mobilnet kurva drága dolog, és erősen forgalomkorlátos. Ezzel szemben a vezetékes net olcsó és korlátlan, itt átlag 100GB forgalom jellemzőnek számít, annak adódíja: 15ezer Ft! A csomag havidíja meg 3-5000Ft... teljes aránytalanság... erre nem lehet azt kommunikálni, hogy a szolgáltatónak kell ezt majd megfizetnie és a versenyhelyzet miatt nem fogja tudni áthárítani a fogyasztóra. A lófaszt nem, hisz nincs is más választása...!

Szóval nem lesz ilyen adó, de ha megnézitek az index mai címlapját mivel van tele? Az internetadóval.

Tegnap ugyanilyenkor még mivel volt tele?

A korrupciós botránnyal.

Melyik a komolyabb probléma? Az utóbbi.

Persze nem lehet szó nélkül hagyni ezt az internetadót sem, mert a végén még tényleg bevezetnék, de az igazi súlyos és komoly ügy háttérbe szorult emiatt, figyeljetek arra is oda, legyen hangoztatva ez is tovább, ezt nem úszhatja meg a fidesz, de ez csak rajtunk és a bloggereken múlik!"
(http://vastagbor.atlatszo.hu/2014/10/22/vajon-tudja-mar-sesztak/)

Kíváncsi vagyok, mennyi ideig lesz látható ez a komment az eredeti helyén.

A bejegyzés trackback címe:

https://ferencatya.blog.hu/api/trackback/id/tr106816659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása